Struktur

OD's struktur

ODs struktur

Vi er bygget opp av ulike organisasjonsledd som stort sett består av ungdom i alderen 13 -19 år.

Elevtinget

Elevtinget er Elevorganisasjonens (EO) årlige landsmøte. Hvor elever fra hele Norge møtes for å diskutere de viktigste valgene som skal tas i norske skoler. Alle OD-prosjekt velges av ungdom på Elevtinget.

OD-styret

OD-styret er ansvarlig for all vår aktivitet, inkludert økonomisk, juridisk og organisatorisk ansvar. Styret består av ungdom under 25 år.

Hovedkomitéen

Hovedkomiteen har det praktiske ansvaret for å lage og spre OD-kampanjene. Hovedkomiteen er en gjeng på 9-11 personer fra hele Norge på 18-19 år.

Distriktskomitéene

OD er inndelt i 22 distrikter. Hvert distrikt har en distriktskomite som koordinerer kampanjen og OD-dagen i sitt distrikt. Distriktskomiteene består av ungdom på 13-19 år.

Skolekomitéene

Hver skole som deltar på Operasjon Dagsverk har en skolekomité. Skolekomiteene har ansvaret for å arrangere Internasjonal Uke og OD- dagen på sine skoler. Skolekomiteene består av ungdom på 13-19 år.

ODs bistandsfaglige råd

Rådet sitter på ODs bistandsfaglige kompetanse og er et rådgivende organ for styret. Rådet behandler søknader om nye OD-prosjekter og følger opp pågående prosjekt. Rådet består av 5-8 personer med erfaring fra bistand og utviklingsspørsmål, og fire tidligere OD-ledere og en bistandsrådgiver.

ODs sekretariat

Sekretariatet består av tre rådgivere som sammen med OD-leder står ansvarlige for den daglige driften av Operasjon Dagsverk.

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer