40732840 260101368172550 6525417807361589491 N

Opprett en skolekomité

Skolekomiteen er en gruppe elever ved deres skole som arrangerer Operasjon Dagsverk

Skolekomiteen består gjerne av 4-15 elever, og er ofte en gruppe elever fra elevrådet. Men alle bør få muligheten til å stille til skolekomitéen, uansett om du har noe med elevrådet å gjøre eller ikke.

Skolekomiteen har ansvaret for å arrangere Operasjon Dagsverk på sin skole. Det innebærer å gi all nødvendig informasjon til elever og lærere og å gjennomføre internasjonal uke og OD-dagen. De viktigste oppgavene er å planlegge og arrangere Internasjonal Uke, skaffe jobber til OD-dagen, lage opplegg til OD-dagen og samle inn pengene elevene har tjent etter OD-dagen. Det er lurt å fordele verv og ansvarsområder.

Det er viktig å ha lærerne med på laget. Lærerne er en kjempeviktig ressurs med masse erfaring. Dersom dere får til et godt samarbeid mellom skolekomiteen og lærerne, blir Operasjon Dagsverk garantert en stor suksess på deres skole! Medlemmene i skolekomiteen skal ikke få fravær for sitt arbeid med OD, og det er derfor viktig å informere lærerne om hvem som sitter i komiteen. Medlemmene skal avtale tidspunkt de blir borte fra undervisningen og lage avtaler med rektor eller faglærer slik at komiteen ikke får fravær.

« Operasjon Dagsverk handler om oss. Det handler om deg og meg, om at du og jeg engasjerer oss - fordi vi ser at verden er urettferdig og vi har lyst til å gjøre noe med den »

IMG_8269

Operasjon Dagsverk arrangerer seminarer for skolekomitéene over hele Norge!

Trenger dere hjelp?

Distriktskomiteene kan svare på alt av praktiske spørsmål knyttet til gjennomføring av OD på skolen. Kontakt ditt distrikt!

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer