Hvordan finne
arbeidsgivere?

Du har lyst til å bidra, men trenger en jobb på OD-dagen? Fortvil ikke! Det finnes sikkert flere muligheter enn du tror. Det er sikkert flere arbeidsplasser der du bor som kan ansette deg.

Arbeidsmarkedet er fullt av forskjellige jobber. Mange jobber i store firmaer, mange i små firmaer. Noen jobber for seg selv. Og mange av dem kan sannsynligvis ansette deg på OD-dagen! Da kan de både få hjelp på jobben, men også være med å bidra til en bedre verden. Det er en bra deal.
På en del arbeidsplasser finnes det enkle arbeidsoppgaver som er perfekte oppgaver for elever. Samtidig handler mange jobber om å skrive eposter og ta telefoner. Det kan være en litt vanskelig OD-jobb. Men det kan være at det finnes andre ting du kan hjelpe med. Ungdom er for eksempel flinkere enn voksne på sosiale medier, og alle bedrifter vil være på facebook og instagram. Kanskje du kan ha SoMe-ansvar for en bedrift på OD-dagen? Vær kreativ, og foreslå morsomme ting for arbeidsgivere! Men første steg er å kontakte arbeidsplasser i ditt nærområde og høre om det er noe du kan gjøre for dem. Vanskelig å finne jobb? Skap din egen arbeidsplass!

« Jeg jobbet som assistentlærer på barneskolen min en gang. Det var sjukt moro! »

Rahman, 15

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer