Sperrebandsaksjon-IU-2018

Forslag til opplegg

Forslag til aktiviteter under internasjonal uke!

Det er ikke kun en måte å arrangere i IU på. Vær kreativ og sitt deg ned med resten av din skolekomité og snakk om hva dere ønsker å gjøre. Ikke vær redd for å tenke for stort! Her kommer noen forslag til hva dere kan gjøre, men trenger dere hjelp kan dere kontakte OD, så hjelper vi gjerne!

Foredrag

OD tilbyr foredrag til skolene som er påmeldt aksjonen. Foredragene varer omtrent en halv time og er en god innføring i ODs arbeid, årets prosjekt og relevant problematikk!

  • Årets prosjekt - Dette foredraget gir dere en god innføring i hva årets prosjekt går ut på!
  • OD - Mer enn bare én dag - I dette foredraget lærer du om Operasjon Dagsverk og hva vi står for!
  • Verden er urettferdig - Her lærer dere om hvorfor verden har blitt urettferdig, og hvorfor den fortsetter å være det.

Her finner dere oversikten og bestillingssiden for alle våre foredrag!

Kopi-av-IMG_4675

Film

Dere kan vise filmer i klasserom eller på fellesarealet. Her kan man vise gjestefilmen eller bildeserien. SAIH og andre organisasjoner har også mange interessante og informerende videoer som dere kan la elevene på skolene se.

På ODs bibliotek finner dere alle filmene vi lager!

Aksjoner

Aksjoner er en morsom måte å engasjere elevene på!
Å gjennomføre en aksjon på din skole trenger ikke å være vanskelig. Her er det bare kreativiteten som setter grenser. Trykk her for å se noen eksempler på hva andre har gjort!

Plaktaksjon-2015-banner

Praktiske øvelser

OD tilbyr mange artige og unike praktiske øvelser dere kan bruke. Øvelsene er laget for å få elevene til å diskutere om problematikk i prosjektlandet og på global basis på en enkel og engasjerende måte!

På vårt bibliotek finner du alle våre praktiske øvelser

IMG_8620

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer